Виждал ли си кораб?
Далеч.
Докато дремеш като пор
на плажа?
Представяш ли си клишета?
Харесва ти.
И може ли някой да те спре
да си там!
Да!
Подхвърлена топка.
Искаш ли да си в играта?
И да...
И не...
Неориентиран тип си
човече...
Искаш.
А те е страх да си
там...
Където и да е това.
Дори отвъд...
По-лесно е да си пор...
Не е ли жалко,
че корабите
минават
пред очите ти?...
---------
Виждал ли си планина?
В онзи й вид.
Когато прилича на гръбнака
на Всичкото?
Искал ли си
да се покатериш,
да легнеш
и да прегърнеш
този гръбнак?
Сигурно...
Ти искаш много неща.
Нали Страхът ти
те спира
да ги можеш...
Не е ли жалко,
че виждаш
планините изобщо?...
-----------
Виждал ли си Човек,
човече?
Ако го видиш,
запознай се с него.
Поискай му нещо!
Попитай го!
За всичко!
И той ще ти отвърне
с
всичко.
Ако не си виждал...
Ако искаш
и
си представяш...
Ясно!
Не си пор!
И аз не съм.
Нищо,
че намирисваме
и двамата...
р.р.Сега живея с Човека
в Африка.
И съм Там...
Където и да е това...
Дори отвъд.
И мога.
Всичко.
А ти?
Виждал ли си?
© Диана Маринска Todos los derechos reservados
Диана, прекрасна си
и много умна.С обич.