Виждам ли нещо или привиждам?
Изчезващ съм или съм изчезнал?
Усмихвам се и почти намигам.
Усмивката на съвсем загинал.
За няколко години като в сън
зад стъклото старо се намести
непознат-познат - почти таласъм.
Мене, да, да - мене ме замести.
Внезапно счупвам стъклото.
И ето в парченце в края
виждам старият аз за който
вече почти нищо не зная.
Парченцето падна и заблестя
Старото аз съвсем избледня
И нещо ново се появи тук
Безразлично чудовище без дух.
Усмихвам се и почти смигам
Усмивката на вече загинал.
А чудовището едвам диша
А аз май за последно пиша.
© Leni vins Todos los derechos reservados