27 feb 2010, 20:36

Виновна съм! 

  Poesía » Civil
584 0 2

Виновна съм!

За всичко.

И... за всички.

 

За старците -

предъвкващи корички.

За болните,

протестни ветрове.

За сивите звезди...

и цветове.

За бълващите ситост лимузини.

За звездните ни мисли -

по чужбина.

За властващите,

фрашкани профани.

За сбръчканото детство -

наркоманно.

За тъжните зачатия-усмивки.

За клиниките -

болни -

от запивки.

За Слънцето -

потулено зад Облак.

За просяка -

с каскет от людска злоба.

За парното.

За тока.

За водата...

И риска -

да прекрачиш зад Чертата.

За капката -

озонно-магистрална.

За Корена -

мъждукащ по спирала.

За утрините -

сиво-бездиханни.

За жалкото очакване -

измамно.

За немощния порив -

нощновиещ...

 

Виновна съм.

Виновна!

Аз.

А...вие?

© Донка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??