В И Н О В Н И К Ъ Т
В Метрополията бушуват тъпи размирици,
Глупостта и Простотията си разменят коварни чифтета,
Мъдростта е под домашен арест в Провинцията,
а политиката се превръща във Рай за долнопробните мекерета.
Народът е поканен на поредното представление,
премиерата ще бъде на двадесет и седми октомври,
а какво ще бъде на артистите поведението,
ще определи редукцията на електоралните ни простори.
Пак ще има много омърлушени дяволи
с ангелски лица и с поведение на Света вода ненапита,
с инфантилна невинност за това,което отново се получава
и под килима ще бъде заметен пак плебисцита.
Всеки народ заслужава своите управници,
те са огледалото на цялата нация,
това е продукта,който заедно всички създаваме
и на който му липсва Духът на Възрожденския Български Статус.
Докато не застанем всички пред урните,
с желание да се борим и победим
животът ни ще продължи,да крета катурнат,
без да оставя трайни,горещи следи.
29.08.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados