Няма да съдя никой.
Нека това стори Бог –
Милостта си велика,
казват, раздавал в срок...
И аз също съм грешен,
но питам днес всички вас:
- Липсва ли още нещо,
за да имате власт?
Власт – и над душата?
Власт и над любовта?
Власт над дома, децата ми?
Над тялото? Над духа?
Ами власт над омразата?
Имате ли? Не знам...
Колко ви трябва още?
Колко? За да ви дам!
Колко сте и кои сте?
Ето ме – аз съм тук.
Това, дето поискахте,
дадох ви... И – дотук!!!
Даже виното, хляба
давам ви ги без страх...
Комка не му и трябва
на един сиромах...
Ако пък ме съзрете
на някой градски пазар
с празна торба, несретен,
болен, окъсан, стар,
хич не ме съжалявайте.
Просто – аз бях дотук.
Предпочитам общуване
с тиквички, боб и лук...
Искате още нещо?
Искате... МОЯ ГЛАС?
Има някаква грешка –
ТОЙ Е ПОД МОЯ ВЛАСТ...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados