ВЛЮБЕНА СЪМ,
или НОСТАЛГИЯ
Влюбена съм.
Въпреки, че си незрима,
те обичам.
Знам, че тебе някъде те има
и че моя те наричам.
Влюбена съм
в теб, Земя –
в твойта вечна непокорност,
в песните на твоите жита,
в твойта тучност,
в твоята скалиста голота.
Влюбена съм.
Моя те наричам.
Аз съм твоя малка дъщеря.
Времето, което вечно тича,
искам аз да спра и изкрещя:
Влюбена съм!
И ще те обичам, както те обичаха дедите.
С вярност искрена се вричам
в чистотата на мечтите,
че обичам теб, Земя !
Че обичам твойта свобода!
Да!
Влюбена съм!
© Илзе Енчева Todos los derechos reservados
Но пък докато си още тук, ще трябва с теб да се... развихрим!