Влюбена съм истински,естествено
във всичко свято и несвято,
в човешко и божествено,
във лазещо,и ходещо,крилато.
Във всеки странник непознат,
във всеки стар и нов любовник даже,
във всички тях,които ме крепят
и онези,които времето тепърва ще покаже.
Влюбена съм в сълзите от мъка и от смях
и в усмивката от щастие и тази от тъга,
влюбена съм и в моментите на слабост и на страх
и в тежката душевна пустота.
Във вечерите и във сутрините,влюбена съм,
в дъждовния следобед,по обяд,
влюбена съм винаги и никога не давам
това,в което влюбена съм да ранят.
Толкова съм влюбена и в този град,
в прозорците,в терасите,в комините.
Влюбените тук едва ли спят,
будуваме със светлината във витрините.
Влюбена съм в светлия,безлюден тротоар,
в мокрите цветя във градската градина,
в книжарниците,книгите,във всичките романи,
във вчерашната мода,нищо че отмина.
Влюбена съм в двойките,цветята и балоните,
в целувките,въздишките,телата,
във виното,вечерите,бонбоните,
във свещите,завесите,леглата.
Във всички тях съм влюбена,
но знаеш,често съм пияна,
защото и във теб съм влюбена,
а теб те няма.
© Християна Шаралиева Todos los derechos reservados