Гледайки в очите ти се чудя
дали съм полудял съвсем,
че мисля в тебе да се влюбя.
– Нямаш право да се влюбваш в мен!
Ами ако някой тайно те желае,
а ти не знаеш за това
и всяка нощ за тебе си мечтае,
сам, с недежди и с тъга!?
И всяка нощ не спи момчето
пленен от твойта красота.
Та как ще заповядаш на сърцето
да не чувства Любовта?!
И сякаш знам защо отричаш
нечии влюбени очи.
Защото знаеш как е тайно да обичаш,
но влюбената да си само ти.
Из стихосбирката "Безвремие"
На Росен Николов
© Росен Николов Todos los derechos reservados