Когато заснежена планината,
пред поглед звезден заискри...
Бяла птица безнадеждно
иска към звезда да полети...
Когато най-вълшебно планината,
допира чело в звездно тяло...
Предано целува до зори
с танца смел на Пепеляшка,
забравила дванайсетия час...
Когато...
Съдбата е дарила звезден принц
на нея, в пепелта - същински феникс!
И двамата прегърнали се безутешно,
отвъд приказки за феите добри...
Те... бели птици безнадеждно
въртят се в кръг с най-светлите звезди...
Когато заснежена планината,
пред поглед влюбен заискри...
Когато...
© Мариола Томова Todos los derechos reservados
С обич!