17 dic 2012, 10:46

Влюбено 

  Poesía
745 0 16

И какво, че навън е дъждовно и сиво,

и какво, че е есен.

Да си влюбен е толкова много красиво,

и животът е песен...

 

Не поглеждам в краката си локвите мръсни,

ни чадърите потни...

От студената пепел на дните възкръснах

в две очи да се кротна.


Пак ме топли усмивка - око на малина,

сякаш лято пристига...

И рисуват слънца по небето комини,

на октомври намигат...


И какво, че вали, и какво, че е сиво -

аз свирукам небрежно...

Да си влюбен е толкова мног красиво

и естествено нежно...


На годините днес неподвластен нехая

и заблуди не нищя...

Да си влюбен е хубаво, вече го зная -

сядам да го напиша...

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??