Богата ли съм? Никой ме не пита.
Нали не съм родена като крал
с наследство тежко и най-вярна свита,
там някъде… по Френско, що живял.
Затуй, на думите ще си заложа,
дано със лекота ги понесеш,
и римите небрежни, мили Боже,
не са за теб разлагаща се леш.
Известна да съм, хич не ми отива.
Нито пък скала като гранит,
а само огледало, малко криво,
но влюбено в словата, не във бит.
© Таня Мезева Todos los derechos reservados