Вместо молитва
не бива да се вкореняваш в тази плът
не се живее с нея никак лесно
щом мерне хоризонт тя хваща своя път
от гривата на страстна нощ
ще ти отреже някаква си там къдрица
и ти ще я оплакваш до въз-бог превръщайки я в мъченица
а тя ще мята поглед жалостив над сбраните в молитва длани
ще чопли раните им като слънчоглед изплювайки
обелките от любовта им
не искам да загинеш в тази плът
живей високо сред звездите
плътта сама ще си отгледа цветето на любовта
а ти пази от тръните му
моля те
душите (ни)
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados
OlesyaNikolova (Олеся Николова) Благодаря Ти