Управници, къде са ви децата...
Аз искам мойте тука да останат -
в земята, с кръв поила свободата...
Не искам гурбетчии те да станат...
Управници, къде ви е народът...
Аз искам да съм син на Хан Кубрата.
Сплотени на юмрук да срещнем брода
и всички да сме в него като братя...
Управници, къде са ви мечтите...
Аз казвам: мойте тука ще останат.
Когато в оня час ми свършат дните,
душата ми да пейне из Балкана...
Управници, къде са ви сърцата -
отдавна по страната ни е Зима.
Бранете на дедите ни земята -
България и утре да я има...
Управници, за нея са платили
дедите ни. И корен са посяли...
Сълзи вместо вода за нас са пили,
мечти, вместо омесен хляб са яли...
© Todos los derechos reservados