Страшен шум и тътен е тук сега
в гърдите от сърцето бушува водопад!
Тази буйна, тичаща вода
необуздана пада от високата скала!
Плиска по коритото си бясна
залива си скалите на всяко място!
Облива ме с вълни и плаша се!
Какво ми става?...Боже помогни!
Небето гръм стоваря-с глас проговаря:
НЕ ПЛАШИ СЕ!...ВОДОПАДА ЛЮБОВТА Е!
Той те носи там където пожелаеш-
но пази се ти, в любовта да не се удавиш!
© Найден Тихомиров Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »