На мен!
Къде сте прашни мои водопади?
Сбърках ли? В косите ми прахът е.
И ако някой лъскав нож извади,
зная, не за мен в това грехът е.
Къде сте прашни мои водопади?
Не бъркам, за пречистване е късно.
Дали някой вчера ме предаде,
или в душата ми е вече мръсно?!
Къде сте прашни мои водопади?
Не мога да ви сбъркам със сълзите.
Стигат всички тези изненади,
изгубих себе си дори в следите.
Къде сте мои прашни водопади?
Върху мен сипете още сажди!
В света за всеки има си награди,
очернени едни са, други се прераждат.
Къде сте мои прашни водопади?
Пресъхнахте ли вече от забрава?
Кой постави толкова прегради
и поръси ме без срам с жарава?
Къде сте мои прашни водопади?
Дали ще бъдете живителна вода?!
И ако днес без вас пропадам,
ще сте утре моя свобода!
06.07.2018 г. Велин
© Велин Todos los derechos reservados