Във левия ми джоб – тефтер.
Три реда и рисунка на врабче.
Със палче някой е протъркал
кафявото му врабешко краче.
Минутите са капки портокал
изящно кехлибарени, прозрачни,
деня, обаче, някой е наврял
дълбоко в облаците мрачни.
Какво ще правя само със тефтер,
превърнат в къщичка за птици?
Като във приказка, небето ще даде
три златни косъма от някоя девица.
За да превържа тънкото краче
и да лекувам болните ти думи,
едно такова, дребничко врабче...
а цяла пропаст помежду ни...
© Джулиана Кашон Todos los derechos reservados