Чувствам се като врабче -
малко, невзрачно и сиво.
Храня се само с трохи,
трохи от твойта любов,
трохи от твоето време.
Всичко даваш на нея –
красива, блестяща –
екзотичната птица.
Искам аз да се сгуша,
като малко врабче,
в твоите шепи,
но ръцете ти
се протягат към нея –
красива, блестяща –
екзотичната птица.
Недей се чуди,
ако сутрин някой гледа
през твоя прозорец –
това съм аз –
малкото, сиво врабче,
на което даваш трохи.
© Пламена Огнянова Todos los derechos reservados
Много е хубав!