В пожълтелите крушови листи,
спотаи се врабец омърлушен.
Сърцето си птиче разлисти
и в есента се заслуша.
А сиротната птича душица
мисли как ще изкара зимъска
без топло гнездо и храница,
утре, щом сняг забръска.
© Нели Todos los derechos reservados