Време в бутилка
бавно
бавно, но и бързо
пиете,
разливате.
Аз черпя.
Колко остава,
оставям,
подарявам за
напред,
назад,
на нас,
на вас,
на теб и нея...
а, да, на нея...
Хубаво,
красиво
дойде по
паважа
от залеза
към нас,
към вас,
към теб.
Да пие ли?
Да!
А аз?
Да, аз.
Аз не пия,
аз черпя и тази вечер
и утре,
и вчера,
и напред,
и назад.
За мене вечно не остава,
но другите пиха,
другите,
нас,
вас,
теб
и особено тя...
© Герхард Иванов Todos los derechos reservados