На този свят дойдох без нищо
и пак без нищо ще си ида!
Успях и разгорях огнище,
живот създадох в речна мида.
И в нея се заформи бисер
от пясъка покрай реката.
Годишни времена описах
с пера от феникси в ръката.
Но в миговете най-щастливи,
намирах по парченце мъка.
Над пропастите длани впивах,
подобно мъченик пред пъкъл.
До днес успявах търпеливо
да се прекланям пред съдбата.
Но зряла съм, не ми отива
да търся чудеса в мълвата
за онзи, мнимия Спасител,
когото разпнаха на кръста.
На тоя свят съм тленен жител
и гроб в калта дълбая с пръсти.
© Елия Todos los derechos reservados