Вървят пред мене двама -
девойка и младеж.
Нежно се прегръщат,
гледат се с копнеж.
Нещо ме прободе,
там под лявото ребро.
Усмивката ми стана крива,
завиждам им, защо?
Не, не е завист,
прониза ме тъга.
Че времето отлита,
времето ми на жена.
Днес имам ден рожден,
трябваше да съм щастлива.
Че дочаках този ден,
че съм здрава, жива.
А усмивката е крива,
не, не е суета.
Нещо вече си отива,
времето ми на жена.
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados
Много ми хареса, Лили !
С най - добри чувства !