17 feb 2005, 12:25

Времето наперено думички шепти 

  Poesía
864 0 6
Времето наперено думички шепти -
с глас на чародей - заклинание реди.
Могъщите слова полека избледняват
тихо, тихо в мрака се явяват.
Златните орли се реят в небесата
и облаците порят тъй във мрака.
Светлината искат да открият
да я върнат на душата - търсят,
търсят. Но мъглите ще я крият -
ще я скътат те във мрака
и във самота ще я обвият,
вдън земя ще я затрият
на върха на някоя скала
далеч от всички небеса
през десет язовира
в кладенец “Надежда” -
та от там вода да пият
тварите пустинни
надеждата всекиму нужна
скръбта от никой нежелана.

ТИК! ТАК!

ТИК! ТАК!

ТИК! ТАК!

Часовникът тик-така
безкраен страж
Времето не спира
своя марш...

© Димитър Попов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??