Помня онзи ден
като наказание,
като присъда...
Премина покрай мен
като сияние,
като полъх пеперуден
от везани крила...
Последна среща.
Махна ми с ръка,
вцепенен стоях,
да отвърна се не сещах...
Ти ли беше, аз ли бях?
Не проумявах сам.
Беше ми горещо...
като днес - защо
пак връща ме тъгата
към онази среща,
режеща сърцето до сакато...?
Дали защото
тръгна ти оттам,
а то - обло като Земята?
© Валдемар Todos los derechos reservados