Все още
Все още сме красиви с тебе, Есен!
В очите свети слънчева дъга.
С любовта ни Космосът е тесен.
Все още пеят птиците в кръвта!
О, двете знаем, че ще дойде зима
и ще заключи влюбени крила.
Но още сме красиви и ни има!
В смеха ни плуват пъстри хвърчила.
Напук на всичко ще целунем с песен
дори онази вещица, Скръбта.
Все още сме красиви с тебе, Есен,
хайде да танцуваме с дъжда!
Последни глътки лудост и забрава,
последна чаша слънце и любов!
Сбогуването нежно просветлява
във благослов...
© Илияна Каракочева Todos los derechos reservados