Не съм сама всред пламналия свят,
разпалил страст да изгори душите.
Неуморим в лъжите си избълвал ад,
свят, във който събарят се стените.
Стени издигнати да бранят дом и род.
Децата от покварата да пазят,
стени, в които съхранява се живот,
рушат се днес и срутеното газят,
безчувствени, безмилостни сърца.
Не съм сама, не съм сама,
всред пламъците лумнали навред,
все още има хора мислещи, добри.
Все още има здрав разсъдък, с ясно – спри!
Все още има хора с поглед за добро и зло,
всред лумналото огнено кълбо,
които все още борят се срещу пожар.
Гласът им все още в огнения мрак е фар
и във бурята на настоящия зловещ разгар,
животът им все още всред ужаса е дар.
© Мария Todos los derechos reservados