По-упорита от умората,
земята ме поглъща цялата
и по изровените долища
парчетата ми се търкалят,
и по разкаляни тресавища
свирепи кучета повличат ме,
и по долища с тревни халища
от мен поникнали кокичета.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados