"Всичко мога чрез Иисуса Христа,
който ме укрепва" - (Филипяни 4:13)
* * *
В безсънните нощи говоря с звездите.
И нашите две – потърсих при тях.
Умората тегне... Притварям очите...
Сънят ме оборва... и ето, видях,
как ний разперили широко крилете,
сред звездни слънца като птици летим.
Душите ни сродни са – трепетно светят
в простора далечен – почти невидим!
Във ранното утро с другар Самотата,
на път през житата – по прашния друм.
Потърсих отмората сред тишината
в гората – далече от градския шум.
Високите борове сплитат върхари...
аз вдишвам прохлада... и дъх на смола.
Забравям, че сам съм, че нямам другари,
ни къща-палат, ни луксозна кола.
В безсънните нощи общувам със Бога.
За помощ Го моля – да съм опростен.
Повярвах, с Иисуса Христа, че ще мога
по Пътя да мина с духа извисен!
Ред. 9,15 ч., 27 октомври –
18,30 ч., 2 ноември 2019
("Повеите на любовта" – 1 книга )
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados