15 jun 2024, 20:18

Всичко се плаща 

  Poesía » Filosófica
234 0 3

Всичко се плаща

 

 

В живота всичко има си цена-

любов, богатство, щастие, мечти!

И там, на касата пред вечността

сметката си всеки ще плати!

 

Дали в охолство или в нищета,

в колиба, във дворец или в палата,

или в красива вила на брега

сметката се плаща на съдбата!

 

Заеми, отсрочки не вървят!

Каквото си живял живял! Това е!

Пред теб е неизвестен, дълъг път!

Към Ада или Рая? Дявол знае!

 

На края плащаш всички грехове!

О, Боже! Целият живот е грешен!

Идваш и си тръгваш! На къде?

Едва ли някой вече е безгрешен!

 

Дали във Ада твоята душа

покой ще търси? Или пък във Рая!

Ще бъде ли във сивата тълпа?

Или звезда сияйна във без края!

 

В живота всичко има си цена

и всеки някога ще си плати!

След време? Или може би сега?

Пред нея всеки ще се издължи!

 

 

 

 

15. 06. 2024 г.

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??