Зачената в огън небесен,
загнездва се в мене любов.
Сърцето люлее го песен
по пътя ми звезден и нов.
Крила на душата ми рАснат
и готви се тя да лети.
По пътя - от Бога ми драснат,
камбана във мене звънти.
И нòщите тъмни белеят -
свещица в кандило гори.
Под стеклия восък светлеят
блянувани златни зори.
Че всяка любов е свещица,
запалена в моя чертог.
А пламъкът ляга в зеница
с пореден сърдечен залог.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Ве ми даване сила да пиша!Поздрави от мен и хубав ден!!