Всяка сутрин - на балкона
пия с котката кафе.
Гол - по къси панталони,
все едно съм на море.
С две фрапета - за закуска
аз поемам дълго тен.
Да полея - не препускам
трите кактуса до мен.
След кафето слизам в двора,
почвам с кучето игра.
То… на мен ми е опора,
дълго галя го с ръка.
Много често - две мутреси
ми бибиткат със коли.
Профучават с Мерцедеси,
имат гаджета с пари.
А пък мой… добър приятел
пеш минава покрай мен.
По асфалта - пролет, лято
”маа гащи” всеки ден.
Аз пък, всяка сутрин чакам
вън до външната врата
да пристигне с тежка чанта,
скромничка една жена.
Тя е… пощенски работник,
носи в чантата писма.
С чисто бял, загащен потник
аз я чакам сутринта.
Всеки път разменям думи
с добродушното моме.
Всяка сутрин - без локуми
бъбрим си, какво ли не.
Много сладко си говорим
за нещата по света.
Често с нея кротко спорим,
има ли я… Любовта!
Тя… не вярва… че я има,
и я мисли за мираж.
И признава… че с години
не е правила масаж!
Аз пък знам, че съществува.
Споря с нея всеки ден.
Аз край нея… се срамувам,
и съм неин верен фен!
Само дето… тя… не знае!
Тя не вярва в Любовта!
В мен не ще… да припознае,
че я има на света…
Юри Йовев
септември 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados