Много мъка, отчаяние
виждам на хорските лица.
Има изход от туй изпитание,
просто народът да не блее като овца.
Но той още си спи, не шава,
овчедушно със злото се е примирил,
а страната обеднява, изостава,
българският дух се е изпарил.
Народът важен е сега,
всичко зависи от хората бедни.
Ако не искат повече тъга -
да махнат некадърниците изедни.
© Георги Todos los derechos reservados