29 abr 2014, 23:20

Вятър срещу секира 

  Poesía
346 0 2

Мразят ли те, Родино,

че така те нареждат?...

Райската ти градина

е в кукувича прежда.

 

Знамето непленено,

мухъл в музей събира.

Балканът от болка стене,

Дунав от плач не разбира.

 

Героите ти, Родино,

мязат на амулети.

Картина подир картина,

куплет подир куплети.

 

Истината е сляпа.

Лъжата е куча марка.

В чужбина се търси хлябът,

макар да горчи залъкът.

 

Завист яде душата,

но кой от душа разбира?

От запад духа вятърът

върху остра секира.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??