В шепи сбрал Вятърко жълти листа.
Хукнал на птиците след песента.
Спънал се в облак, дъжд завалял.
Всичките листи измокрил без жал.
Втурнал се Вятърко да ги сбере.
Искал на Слънчо да ги занесе.
Слънчо е топъл, ще ги изсуши.
Мократа шума много тежи.
Спрял да почине на стария бор,
ала с бодлите си той го убол.
Вятърко викнал, проронил сълза.
Бора обсипал с листа от бреза.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados