ВЪГЛЕНИ
ПО НЕСТИНАРСКИ
... или по нестинарски въглени...
Не ми наливай билкова запарка
да отброявам глътките горещи,
а запали онази звездна арка
с еквивалент на милиарди свещи.
На любиче вдъхни ми аромата
с две устни, от дихание по-леки.
С омайниче и с перуников накит
отбележи две огнени пътеки.
Влез много тихо, като нестинарка.
В омаята на знойната ни среща -
две струни, чаши, кафеварка
и нито грам излишни земни вещи!
Едно "Камино" и една камина
ще пораздухат въглените стари
и като ехо от живот отминал
в душите ни ще звъннат "Две китари".
© Николай Христов Todos los derechos reservados
Четох,препрочитах...