26 feb 2012, 18:24  

Въжеиграчът 

  Poesía » Civil
436 0 0

Бойко е селски хитрец, въжеиграч.

Манипулира ни от сутрин до здрач.

Уволни шефката на касата здравна,

за да си направи пред народа пиар,

хората му вярват, майка ни жална,

че искат "човек от народа"* за цар!

Понякога първо действа, после мисли.

Щеше да се инати за газа от шисти.

После каза, че най-важна е природата.

Очевидно е от на лъжците породата.

Нареди в Токио да подпишем АКТА-та.

След протест му падна от окото катарактата.

Щеше да учи полицаите на принципи етични.

След това срещу Илиев** действия трагикомични.

Въобще той просто си лъже и маже.

А народът и това не забелязва даже.

 

*намек за подобието с Тодор Живков

**за повече информация тук:https://otkrovenia.com/bg/stihove/sluchayat-iliya-iliev

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??