Съзира си не мога да опиша...
усещам, влиза злобата, ненавистта,
а любовта в душите ни се тиши –
по-мълчалива е от съвестта...
Усмивката на тихото лакейство,
слънчасва хоризонта уморен,
когато си окичен със ливреи,
опасва те въжовния ти ген...
...навирва ти брадата и хихика,
устата ти се пломби във страха...
нахвърляш на софрата два-три стиха
и пиеш вино, тръпнало вина...
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados
Радвам се, че наминахте и ме стоплихте - Вики, Чоно, Светла