Една единствена любов ли има,
питам се и чудя се отдавна?
дали е тя такава, каквато
я описват в книгите
или е само за да ги продава?
Дали, когато срещнеш я на пътя си
дъхът ти спира и сърцето също,
или пък всичко е измислено
и няма нищо толкова възвишено,
само дом, деца и къща?
Дали си има срок за влюбване?
Веднъж прекрачил прага на годините
не бива да усещаш чувството,
че всичко ще е ненадминато,
ориста ти щом изпълни в тебе пустото...
Дали, когато срещнеш точния човек
за тебе, всичко е възможно,
или пропуснал шанса на живота си ,
пропуснал си и всичките възможности?
Дали съдбата може да се пренапише,
с хартия и перо от друго време?
Дали ще мога себе си да впиша,
без да съм за него страшно бреме?...
Любов такава искам като в книгите,
като в приказките с принца смел,
който брани ме от всяко зло
и всеки би извикал на дуел!
В очите на когото да откривам
всеки ден причина да се смея,
до лудост да обичам...
В прегръдките му кротко да заспивам,
името му докато изричам.
Любов такава има ли? Кажете?!
Или е само илюзия коварна,
която цял живот преследва ми сърцето,
душата ми оставя я все жадна?!
© Петя Стрелчева Todos los derechos reservados