Въпроси…
Всички думи отдавна ли са изказани
от някой друг преди мен?
Болка ли носи всяко познание?
И единствено Бог ли е съвършен?
Към върха ли ни води всяка трънлива пътека?
Мракът ражда ли светлина?
Има ли го божественото в човека?
И нарича ли се душа?
След всяка смърт ли ни чака прераждане?
Или всичко е тлен?
Нима животът е неутолима жажда?
Кратък сън, преди да умрем?
Или вечно безкрайно търсене
в тунела на светлина?
Ще си останем ли накрая същите?
Чисти като деца…
© Нина Сименова Todos los derechos reservados
Кратък сън, преди да умрем?"
...
Замисляш...чудесна си!