Бягството ли е твоето спасение,
да залееш пламъка с огън,
да удавиш вълните с вълнение,
отнасящо последния болезнен спомен?
Решаваш ли проблемите с проблеми,
илюзиите да превръщаш в отмъщение,
малките неща да превръщаш в големи
и то без капка вдъхновение?
А дали щастие това ще носи,
ако не е сладка, защо е захарта,
защо задаваш си безсмислени въпроси
с обърнат гръб към заключена врата?
И ужас изпитваш ли от всяка промяна,
с въпроси безброй, а решения - малко,
не можеш, не искаш - значение няма,
ако всичко захвърлиш, тогава е жалко.
© Теди Дамянова Todos los derechos reservados