Споделял ли си късчета живот?
Събирал ли си в шепите си нежност?
В отчаян остарял пиян порок
убивал ли си своята копнежност?...
Целувал ли си в нощната тъма,
очаквал ли си като за последно,
заспивал ли си в хладна тишина -
загърбвал ли си любовта небрежно?...
Намирал ли си себе си във друг?
Умирал ли си нецелунат грешно?
Затварял ли си страници до тук -
отварял ли си нови безметежно?...
Летял ли си със скъсани криле...
Убивал ли си нежни пеперуди...
Обичал ли си своето дете?
Живял ли си във дни и нощи луди?
Пълзял ли си с ранени колене,
вината си дали си осъзнавал?...
Валяло ли е твоето небе,
душата си когато си продавал?...
Живял ли си живот несподелен?
Възкръсвал ли си като бог, когато
умирал е последният ти ден,
а новият въобще не те е чакал...
Вървиш ли днес с изправена глава
след толкова години безпощадни?...
Живееш ли? В живота след смъртта
очакват те неща немаловажни...
© Нели Господинова Todos los derechos reservados