3 oct 2008, 20:24

въпросително 

  Poesía
445 0 5

Грешка ли е, че се взирам във фасадите

на бездушните създания?

Греша ли като искам да ги нарисувам?

Спомени да им създам.

С чувствата си да ги развълнувам.

..................................................................

А теб, господине от луксозните селения,

искам да те питам:

- Кога за последно погледна звездите?

- Кога за последно дете си погалил?

- Кога ръка си протегнал - с трошици

врабче да нахраниш?

- Извръщал ли си глава, дори за малко

от суетата?...

Ако не искаш да ми отговориш, почакай.

За малко.

Помълчи и ще ти разкажа Приказка за Красотата.

© Георги Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??