Вървиш, вървиш
и спънеш се във камък,
пропаднеш в шахта,
блъсне те кола...
Вървиш, вървиш
животът - твърде кратък,
дните тичат неусетно,
миналото е мъгла...
Вървиш, уж бързаш
за някъде и нещо,
за точен час, кафе
или пък среща неотложна.
Вървиш, уж бързаш...
става ти горещо!
Защо така, братле
за теб е "Мисията невъзможна"?
Бързаш, но на място си
застанал неподвижно,
форсираш и не спираш ти!
Бързай, бързай...
времето "безгрижно"
никого не чака, а лети... лети.
© Мира Todos los derechos reservados