Оголява гората. Проблясва
във косите ù старото злато.
Тази вечер - без було невяста,
се венчава за късното лято.
Сиви облаци - кумове стари,
водят вятъра-сват отдалече
и звънят дъждовете-сватбари:
"Таз невяста слана ще попари,
мило лято, отивай си вече!"
© Кети Рашева Todos los derechos reservados