Декември е. Снегът отвън
ще си играе на виелици
и ще рисува с ледените пръсти
цветя и пеперуди по прозореца.
А вятърът лудува във комина.
В камината догаря пънът – Бъдник.
В гърнето, с спомена за баба,
на печката къркори бобецът.
Снегът навън е приказно сияние.
И тази нощ защо да не напълни
със лакомства и орехи
чорапчето на дяда Коледа?!
Добрият старец е доволен.
Нарамил тежкия чувал през рамо.
Елените във впряг поели са
от чудната страна Лапландия.
Ще спусне във комините на къщите
на всекиго по нещо под елхата.
А в дванадесет ще зазвънят камбани.
И ще искри във чаши виното.
И чудото отново ще се случи!
Роди се в тази нощ Иисуса...
© Нели Todos los derechos reservados