Възглавка за будители
На кучето оплакал се петела:
„Тази правда, чумата я взела!
Хората ги будим сутрин рано,
с най-прекрасното от нас избрано,
а черна благодарност ни застига...
Песента ни секва на дръвника!”
Отвърнало му кучето с насмешка:
„Жертва си, като ненужна пешка.
Будителите, никой не обича,
ядове в живота с тях навлича!
Дръвникът е възглавка и учител
за всеки самозван будител!
А с останките от пищните трапези
човекът верните си псета ще поглези!!!”
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados