С виолетово дихание възкръснаха
и тая ранна пролет теменугите.
Отпиха от зелените им сокове
небесните лъчи и пеперудите.
И млякото си медено разсипа
по хълмовете спящи слънцето,
а с шии като сърпове петлите
на пролетта възпяха зрънцето.
И тая ранна пролет дъждовете
ще пръснат като огърлици,
горите ще се скрият във зелено
и ще зачакат да се върнат птиците.
И всеки път подобно избавление
се връща пролетта разлистена.
В очакване на хляб и Възкресение
и ние се възраждаме пречистени.
Василена Попова
© Василена Todos los derechos reservados