За някои съм черната овца,
за други пък, съм лястовица бяла.
Жив пъзел, разноцветни стъкълца,
изправени пред криво огледало.
За някои съм ангелско крило,
за други – гад проклета съм, навярно.
За всичко – и било, и не било
причина съм. И следствие коварно.
Дали защото нося, вътре в мен
и черната, и бялата магия,
но който се допре до моя ден,
различен образ може да открие.
И всеки се държи за онова,
което е видял или усетил,
а после спорят - лоша съм била
или сияен лъч сред ледовете.
А аз не съм ни лоша, ни добра.
Представите си, всеки сам рисува,
каквото носи, вижда го в света
и вярва, че у мене съществува.
© Вики Todos los derechos reservados
което е видял или усетил,..."