6 nov 2021, 10:19

Възраст 

  Poesía
266 1 1

От днешната си участ не се плаша

и възрастта ми впила се в "телото"

Дали в студ или в дни горещи

с търпение обгрижвам го защото,

 

понатежа последните години

От мъдрост ли, от що ли се наля...

А ставите прискърцват като спици

пък зрението сякаш намаля.

 

От здравословни семинари вече стига!

Безспирно времето лети.

С топла супа или вкусна пита

не се отказва, ще се нагости.

 

Каквото беше…беше, но премина.

Сега сребреят моите коси.

Душата ми неуловима птица

все тясно ѝ е… иска да лети.

 

Стреми се да познае още свят

с неукротими ветрове и чудни сили.

Пристанища обхожда от бряг до бряг,

душевно припознати, разнолики.

 

Спокойствието може би е лек

щом стъпили сме в тази възраст...

Вървиме под ръка с годините навред,

а те ни черпят с чашата си мъдрост.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??