От време на време през дните дъждовни
наслаждавам се тихо на песни върховни.
Затварям очи и пътувам в друг свят.
Свят, из който чувствата ярко горят.
Мислите стелят се по вълните ефирни.
Емоциите стават все по-фини и мирни.
Звукът е кристален. По-чист от елмаз.
Плавно се стапям в един чуден екстаз.
Почти си играе с моите струни сърдечни.
Тъй плавам в течения безкрайно далечни.
Твърде ясно усещам как отвътре напира
емоция така бурна, чак гърдите раздира.
И сърцето изригва със светкавичен гръм.
Сякаш продумва „Пълно с този тон съм."
Нещо от дълбините на душата привлича.
Разчувства ме. Сълза по лицето се стича.
Кресчендо. Тих край. Кулминация с грация.
Абсолютен шедьовър. Съвършена вибрация.
Песните привършват. Денят е вече минал.
Бавно обмислям през какво съм преминал.
© Чанко Чанев Todos los derechos reservados