Докоснаха се ореол и лира.
Прегърнаха се вечност и мечта.
Светецът се въздигна над Всемира.
Поетът - зазвъня от красота.
Светецът изговори се във притчи.
Поетът - в нежни песни се изпя.
Кого от тях ти повече обичаш -
така и да ми кажеш, не успя...
(Неиздъхнали спомени)
© Ясен Ведрин Todos los derechos reservados